Vai­kut­ta­mi­nen

Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n tavoitteena on, että näkövammaiset voisivat elää itsenäistä ja rikassisältöistä elämää. Yhdistys ajaa yhdenvertaisuutta näkövammattomien kanssa ja ehkäisee näkövammaisten ihmisten syrjäytymistä.

Oikeuksienvalvontatyötä tehdään järjestelmällisesti esimerkiksi esteettömyys- ja saavutettavuusasioissaYhdistys on ollut voimakkaasti esillä vaikuttamistyössä esimerkiksi kuljetuspalveluiden säilyttämisen suhteen. Myös jäsenistöltä tulleisiin oikeuksienvalvontapyyntöihin on reagoitu ja ratkottu muiden muassa vammaispalvelujen tiedottamiseen ja Kuohken jonotusaikaan liittyviä haasteita. Yhdistys osallistuu aktiivisesti sote-uudistukseen liittyvään keskusteluun. 

Oikeuksienvalvonta- ja vaikuttamistyötä toteutetaan myös verkostoyhteistyössä muiden järjestöjen, sidosryhmien ja viranomaisten kanssa.

Tiedolla vaikuttamista

Asenneilmapiirin muokkaaminen myönteiseksi ja näkövammatiedon levittäminen on tärkeää yhdenvertaisuuden saavuttamiseksi. Viestinnän ja kouluttamisen avulla välitämmekin tietoa näkövammaisuudesta ja näkövammaisen ihmisen kohtaamisesta. 

Näkövammaistietoutta levitetään esimerkiksi Pimeä kahvila -toiminnalla sekä olemalla esillä erilaisissa järjestöjä ja muita toimijoita kokoavissa tapahtumissa. Yhdistys järjestää myös omia tapahtumia, joissa näkövammaisen kohtaaminen ja eri silmäsairaudet ovat esillä. 

Yhdistyksellä on kokemuskouluttajia, jotka jakavat tietoa näkövammaisuudesta esimerkiksi eri tapahtumissa, koulutuksissa ja oppilaitoksissa. Merkittävää vaikuttamistyötä tekevät sosiaalisessa mediassa omasta elämästään kertovat Näkemättä kaunis -yhteisön kirjoittajat.